I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, November 27, 2011

Nora Dan REnunGAn terakhir

rase mcm da lama tak post video sendiri...
kikikiki...
mcm biase la kan..mish boo2 kan kaki karok...
mari lah layan~~~harap maaf suare mmg tak sedap pun...
sekadar suke2 jeee... :)


layannnnn~~~~~~
lagu ni original singer by nora...
mmg lagu fav mish boo2 kalau pergi berkarok skrg..
credit to enchik kv as cameraman mase ni...kui3... :)




da dgr...??komen2 la ea... :)

Saturday, November 26, 2011

jOb FaiR-bOla-TwiLighT

olla~~~hai u all sume.....
ape kabar...???
da lama gile tak menaip blog....
bz gile....hari2 balik keje pun selalu da malam...
tau2 sampai umah,nak tido!

ok~mish boo2 nk share dgn korang banyak gile cite...
las week,mish boo2 pegi job fair kat pwtc nun...
banyak jugak la pegi company mish boo2 mengDROPE kn resume....
kenape...???bukan ape pun...
seronok jee keje kat hong leong nun..tapi paham2 la keje dgn bank...
hari2 pun nak kena balik lewat...
teringin nak dapat pengalaman kat tempat lain pulak...

banyak gile company besar2 yg ade kat job fair tu...
orang punye la ramai jgn kata la...
kejang kejap kaki mish boo2 nie...
kena plak ayu berBAJU KURUNG gitu...curlassss!!hahahahaha!!!
tak caye..??
meh tgk pix!!



paling bes bile ad booth kem pertahanan...pergh!!bes!!!

enchik kv pun nak jugak!!!

muke ceria dapat tgk askar2 pergi berperang!!!!


intai orang!!!


ni namanya hantu JU-ON!!! hahahaha!!


posing dgn air terjun pun jadik!!

abis cite pasal JOB FAIR....
mish boo2 dapat jugak menjejakkan kaki ke stadium bukit jalil...
da lama gile kot tak pergi!!!
hehehehehe....
hari rabu hari tu,mish boo2 telah menjejakkan kaki ke stadium bukit jalil...
tgk live MALAYSIA VS SYRIA...
perghh!!!gembire tak terucap...
balik awal,semata2 nak pergi tgk HARIMAU MALAYA!!
walaupun team kite kalah,tapi tetap puas hati..pasal dapat kalahkan SANG GARUDA YG SGT EGOIS itu...cit!!!

thanks to enchik kv n housemateny krane cube mendapatkan tiket bola untuk mish boo2...
hehehehehehehehe.....
1st time kot dapat tgk bola live... :)

penyokong tegar MALAYSIA!!!!go malaysia go!!!!

dari menara tinjau kitorang..ceywahhh~~~~


semangat MALAYSIA!!!!

sori laa..pix time kat bukit jalil tak berape nak byk...
psl kitorang sgt rushing gle nk pergi stadium...
sampai pun ngam2,n da stat pun sepak bola...aiyooo~~


ok next stori...
korang da layan TWILIGHT....????
sape2 yg belum tgk...
pergi tgk ok...dapatkan tiket...
bes woooo~~
suke sgt part kali ni...
sgt touching.....sweeetttt jeee...
huhuhuhu...mish boo2 tgk kat capesquare....
mall yg kire baru bukak kat area kl nun,dkt dgn jln TAR...
dpt tket pun COUPLE SEAT siap....
tak booking ok.....beli kat kaunter ha...
bygkan org tak ramai pun...
tak payah nak berator gle panjang mcm kat wangse walk or times square...
nak bukti..??


nah!!!
BUKTI BESAR...hehehehe!!!

peace!!!

cak!!!




twilight mmg best takat nie!!!
selalu tak mengecewekan....
tak sabar nk tgk part 2....
ngeeeeee~~~
utk korang yg teringin sgt nk tgk...
korang p la tgk kat capsquare ok...
tak ramai org pun...
tapi mall die mcm boring cket la...psl takde ape pun...
takpee...korang layan je wayang kat situ..rse nak bershoping...
tak susah pun,belakang nun jalan tar sudah...
pegi la shopping sampai lebam...hihihihi..

ok3.....cite da tamat...
nanti mish boo2 update lagi ok...
oh ye...
kite da nak masok tahun baru dlm islam..
so SALAM MAAL HIJRAH UNTUK SUME UMAT ISLAM DI SELURUH DUNIA...
SEMOGE DGN TAHUN BARU NI,DAPAT MENGHIJRAHKAN KITE DARI PERKARA YG BURUK KEPADA PERKARA YG BAIK..AMIN~~~

salam...

Tuesday, November 15, 2011

CTOS vs CCRIS

adooiii!!!!sesak la mcm ni...
sesak!!sesak!sesak!!

aku rse mcm nk menjerit jeee...nak kata ape...
HOIIIIIIIII!!!JGN BUAT OTAK AKU PUSING BOLEY TAK...????

ok...
mana ak tak fedup....
ak keje elok2...tapi org buat peel dgn ak...
fine la ak buat ctos...
ak nie kontrak jee...
tapi beragak laaa....ak pun ad perasaan jugak!!
kalau kau da memang buat keje LEMBAP...
takkan ak nak diamkan je...
sebab ko senior plus ko permanent,ko rse ko kuat la...
owh~~please...!!!!

kau tunggu la...
terime kaseh la pasal mencabar kesabaran aku...
serius ak cakap..ak mmg nak repeat balik ngn kau!
kau tunggu nanti bile ak jadik manager...
mmg terkulai aku buat kat ko!!!

esok...cmpom2 laaaa pg2 bute je tinge kena tahan kena bebel dgn supervisor sendirii..
wahah kak teeetttttt~~1 je la sy nak kata...
KALAU AKAK RASE AKAK SENIOR TU BETOL...
AKAK SURUH JE LA DIE BUAT CTOS TU..BIA SY BUAT CCRIS PLAK...
BIA DIE RSE,MCM NE SAKITNYE KENA MARAH DGN MANAGER PSL CCRIS YG LEMBAP..
mane tak lembap...
DA DAPT KES TEBAL2...BOLEY PULAK TGK EMEL...TGK GMBR ARTIS,BERBORAK TGN X BERGERAK,BERGAYOT PULAK....itu belum lagi kalau pasal kes nak balik awal..
dia pk die sorg je nak balik awal...
da la keje sendiri buat keje separuh jalan...
adoooiiii!!!!!!!!

SESAK LA KAU ORG NIE!!!!
TERIME KASEH LA BUAT AK MCM NIE...
SERIUS AK BETOL2 TEKANAN!!!!
RSE MCM NAK TUMBUK JE!!!

Thursday, November 3, 2011

ALHAMDULILLAH...

olla...korang sume...da lama gile tak mengupdate blog ku ini..
omg...omg...sori...
i'm kinda bz laaa....
bz bekerje......selalu sgt balik malam..
akibat bizi dgn kes2 yg tebal2 itu...
hmmm~~~

ok...now nak stori...
around 1 month la kan,tak mengupdate...
ok..kali ni nak bercerite...
semalam......2 november 2011...
akan ku ingat detik itu...
mcm biase nak pegi keje....
mcm biase enchik kv mengambil mish boo2 di rumah untuk menghantar ke wisma hong leong...

sedar tak sedar kitorang da lewat ekceli...
hmm...enchik kv pun memandu moto beliaw....
dgn penuh sadis nye...
tibe2...DUSHHHHHHHHHHHHHHH!!!
omg.........!!!!!!!
tak taw nak cite mcm ne beb...
taw2 mish boo2 da terdampar kat jalan raya...
seriouss....bunyik dentuman tu kuat gile...
omg!!!!
takot gile...
kami eksiden berlanggar dgn kereta 1 lady ni....
mujur kete akak tu tak terok sgt.....tapi moto enchik kv boley tahan laaaa teroknye...

mish boo2 cedera di tangan n kaki...
cket je laa...
tapi kesengalan ny masih terase....
mujur tak ape2...sbb kitorang eksiden di celahan jem.....
BAYANGKANNN!!!!!!!

hari ni..dpt mc...
tadi pergi teman enchik kv x-ray bagai...
mujur takde ape2 yg patah...
cume kitorang berdua masing2 jalan mcm hape jeee..
hahahaha...
bengkak tgn n kaki jgn kata laaa..
tapi..stil boley gelak2 ketawe lg...
ape2 pun jadikkn itu sebagai pengajaran...

untuk korang sume yg naek moto...
jgn bwk moto laju2...
bahaya...!!!
sakit kottttttt eksiden nie...walaupun cedera ringan....

ok...sampai sini sj cite mish boo2 dlu...
nanti kite sambung lagi ok..
oh ye...lupe plak..hari ni hari jadi my mom...
epi besday mama...yeay!!! :D

Saturday, September 24, 2011

ini HASILNYE untuk MEREKA...

tahun 2007 ditempat ini
datang berbondong kami-kami ini
semangat kental penuh jati
walaupun ketidakpastian menyelinap di hati
apa yang bakal ditempuhi
di tempat yang asing begini....

rumah kedai ejek orang
kami malah tidak termakan
akan ejekan demi ejekan
malah bangga kerana dapat menimbu ilmu yang sakan
pensyarah,guru,pentadbir serta rakan
tidak lelah memberi dorongan...

kuliah,tutorial,lawatan,seminar dan pelbagai dijalani bersama
tidak ketinggalan kokurikulum dijalani jua
kemahiran insaniah menjadi agenda
keusahawanan pula asas wadah yang utama
kesemua dijalani dengan tabah dan sempurna
akhirnya perjuangan ditempuhi dengan jaya...

19 september 2011 tarikh keramat
konvokesyen pertama sejarah dipahat
segala pengajian telah disemat
terima kasih kepada yang berkhidmat
semoga kami hidup bernikmat
bermulalah sebuah perjalanan yang penuh hikmat...... :)


TERIMA KASEH SEMUA....
4 TAHUN BERHEMPAS PULAS,DARI KL KE KELANTAN...DARI KELANTAN KE KL...
AKHIRNYA BERHASIL JUA....


ini untuk mereka.....kejayaan dikongsi bersama... :)


Sunday, August 28, 2011

iftar K.A.M.I

assalamualaikum...
olla u all....
pejam celik kite tinggal sehari je lagi nak beraye...
kejap je rse ramadhan tahun ni...
taw2 da nak terbitnye syawal...

ok...entry kali ni...
maybe entry terakhir untuk ramadhan tahun ni...

da lama sgt tak bercerite psl chenta2 nie..
kah3...!!!
hari ni punye berbuke...sgt seronok...
mish boo2 n enchik kv da plan baek punye..
nak berbuke kat luar...
lalalalalalalalalal~~~
KONON2 NAK BERBUKE KAT KENNY ROGERS..
cait!!

ade kisahnye...
kitorg dari ptg...pergi times square nak tukar kasot mish boo2 yg tersilap size...
grrrr!!!
grm je ngn staf kedai kasot tu...rse mcm nak geget je die!!!

then...kitorg konon nk makan krr a.k.a kenny rogers taw2 table sume da fully booked..
padan muke kami!!
sape swoh tak reti nk reserved kan..
ingat anak dato..??
hahahahah!!


then...berbalik la kami di jusco au2...
konon2 berharap ad table di krr...
alangkah indahnye....
bile mereka kata...
HARAP MAAF TABLE FULLY BOOKED...
KALAU NAK RESERVED PUKUL 8.15 PM PUNYE...
hahahahahaha!!!

so....kami dgn psrahnye...mengreserved jugak la meja...
semata2 kan nk mkn krr punye psl...
membeli belah la kitorang di jusco membeli makanan2 rngan...
isk3...sadis gle..
nak tgk..??hahaha!!
mari!!!


ha....konon ringan sgt la kan...
boley laaa hentam makn di luar jusco...
sambil melayan air pancut yg lawa.,...


burpp!!ni aksi ape..??hahaha!!

muke org kebuluran nk tunggu table....omg!!!

ni la air pancut chantek yg dikatakan...
hahaha...cute je ad budak2 maen...

budak kecik yg pakai bj merah tu nama die FARAH jugak taw..
ligat pun mcm mish boo2 jugk mse kecik2 dulu...

peace....kacang peace......


around pukul 8.30 pm...baru kitorg dpt table....
hahahaha.....nah tgk!!!

pergh!!sdp sedot air!!

hahahahaha!!!tgk la nie...amboi3...

adakah sy sudah kurus..??erk~~

ini enchik kv punye...

ini mish boo2 punye...

amboi2...pakcik nie....asik hp jeee...hahaha!!


ok...sekian untuk entry kali ni...
untuk korang sume....
nah kad raye...!!!

SELAMAT HARI RAYE MAAF ZAHIR BATIN!!

Friday, August 26, 2011

s.h.o.p.p.i.n.g

olla...di pg yg cria ni...
nak ucapakan selamat brpuasa pd korang semua...
elooo~~tinggal lg beberapa hari jeee nk raye....
da shopping rye u all sume..???

mish boo2 nak share psl smlm baru je pegi danau kota...
kah3...mud masih ceria...
sbb seronok sgt brshopping...
al maklum laaa..gaji da dpat...
paling bes....tak sangke amaun yg dipikirkan lebih banyak dari biase...
berkat rezeki ramadan kottt....
alhamdulillah...

so..boleh laaa mish boo2 shopping dgn sedaya upayanye...
sronok gle je rse..
mlm tadi brshopping ke danau kota with enchik kv...
around 10pm kitorang da melepet ke sne...
bes jugak laaa...
walaupun bersesak ramai org...
tapi..hasilny bes!!!

cume mish boo2 terkilan laaa..
pasal nak carik sandal...tapi tak dapat2....
hmmm~~~~
takpeee......maybe akan jumpe nnt...
cume belum ad rezeki....
pk positive!!!

mujur dapat kardigan yg dicarik2...
ohh......sronok kembali....
cume kepingin banget nak sandal...
sandal yg diminati kat jalan tar...size sudah habis...
mcm siot jeee!!!!!
tu yg rse mcm halilintar...
boley jee beli kat mana2 butik yg ade kt jusco...
tp..sejak bekerje nie....
dpt murah is more btter...sbb lme2 pun sandal akan putos jugak... :)

ok laaa...da penat membebel....
mud hari ni nak cargas2.....sambil da berangan ke chow kit pulak....
hahahahahaha....
see..???da kata...mud utk bershopping sgt tinggi....
tak sia2 ber o.t setiap hari....

ok bubye semua....
muaaaxxxxx!!!!

Monday, August 15, 2011

ak tak setabah lagi!

maybe PERPISAHAN itu cara terbaik...sebab lepas 1...1 lg menimpe.....

skrg nie die mcm suke kt org lain jee...BOIPREN....GIRLPREN...bile ad org tbe2 kacau ak tau berbunyik..tak suke...
skrg nie...ak tak suke...tak suke.....tapi die buat jugak....so.....ak pahamkan sendiri laa...

dulu penah ckp kat dia..."PERGI LA CARIK ORG YG BTOL2 U NAK CARIK TU..." tapi die tak nak....skrg nie....mcm ne..??

fine laa...mmg la ak yg slh...pasal tibe2 nak mengamok pg smlm....tapi mne la ak x bengang...perempuan tu cakap yg dia MALANG dpt gf mcm ak...pasal ape..??pasal aku kuat cemburu....habis...da ak mmg kuat cemburu...ak nk wt macam ne lagi....

aku da cube jadik yg terbaik...cube rendahkan ego ak serendah2 yg mungkin....tapi......stil mcm tak hepi jugak...ade jeee bende yg jadik.....takkan ak nak jadik mcm dulu2....marah2...slack cket je ak mrh....tak bertegor 2,3 hari...

skrg nie..dia nak jadik kazen kpd sape2 pn jadik laaa.....thanks la buat ak mcm nie...bile kes rizal da sttle..kes lain pulak yg jadik....ak tak sangke ak boley jadik setabah ini....ak dikire tabah..bile ingatkan balik peristiwe 4 bulan lepas....ak tak sangke ak tabah....

skrg ni..ak da mtk maap....brape juta kali kata maap pn ak tak tau laaa.....sebab ak taknak gadoh lama2 dgn dia....tapi kalau dia rse ego die tu buat die menang.....mmg...die da menang..ak sentiase tewas dlm permainan emosi2 mcm nie...pasal ak taw hati ak mcm ne...

untuk berape juta kali ak nangis pun tak tau...sampai da tak daye nak menangis...

maybe aku bukan yg terbaik untuk dia....1 ak nak bgtaw.....thanks buat ak betol2 syg kat ko....thanks pasal kau pergi pun bawa hati aku....tapi kau tinggalkan byg2 kau pd ak......ak harap kau jumpe ape yg kau nak carik...sebab aku bukan sesempurne itu.... :,)

Saturday, August 13, 2011

ramadhan.raya.raya.raya.duit.duit.duit.

olla~~korang sume.....
puase tak hari nie...????
pejam celik...pejam celik...kite da sampai ke hari ke13 kite puase...
rase mcm sekejap je kan...????

sekarang nie mesti masing2 da bizi nak menshoping untuk raya...
wow!!!raye la bes....tapi yg bes utk kanak riang je...
pasal dapat duit raye.....

tahun ni...mish boo2 da kena bg duit raye kat budak2 kecik....
insyaALLAH kalau ade rezeki lebih.... :)
dalam kepale otak....
da mule terbayang gaji yg akan dapat 24hb nie....
da plan siap2 nak beli brg2 raye....
kena plan wey...kang salah bajet...mampos!!!!
lepas raye je DA MUFLIS....!!!

bj kurung da siap membeli...
mcm biase tahun nie mcm tahun2 lain jugak...
mesti ade tema kale....
tema kale tahun ni....GREY!!!!
cite pasal nak mencarik baju raye....
punye la susah nak carik kale grey...
ade yg berkenan taw2 takde size la...yg ade size....corak mesti tak berkenan...
mish boo2 pergi shoping beli baju kurung dgn mama pun...
berjalan kat jalan tar tu sampai 5 jam...semata2....pergh penat!!!!

lepas 24hb nie....
nak prepare untuk beli kelengkapan lain pulok~~~
nak carik ape ek...???
hm~~
bende pertame nak carik mesti

SANDAL la....!!!
hhahahahaha...pasal semalam da jalan2 kat jalan tar...ade yg berkenan....
soo..hati da tertarik...kena pegi beli!!!!
sbr ea sandal......akan sy grab awak nnt...!!!! :)

then...mesti mau beli


yayayaya~~of kos kena beli kan....
hari tu shopping dgn mama da beli...tapi mcm ade jumpe lg lawa kat on9..
so.....mau grab juga....tapi....mau pergi tengok kat jalan tar dulu...
pasal otak da ligat mau bergaya sakan untuk raye....wah!!!!

then nak beli....

tp bukan yg mcm ni ok....sbb sudah nmpk ad yg lg chantek tertarik....n shawl pun sudah ad..aww~~~~~hehehehehe.... :)

n tak lupe jugak nak PAU enchik kv satu


hahahahahahaha!!!da jnji kan...??da janji kan...???
lalalalalalalalalalalalala~~~~~
















maybe dapat gaji lepas raye nanti...
baru nak fikir nak beli
SEBIJIK.....................


hahahahahaha~~~ape...??ape....????
walaupun mama tak izinkan.....
tapi.......niat di hati terasa ingin membeli....
sabar tunggu sabar...akan tibe masanya nanti... :)

seronok sgt raye nie...pasal...
da keje...
n dapat beraya dgn sume kawan2 kat kl....
sebab da lama sgt tak beraya sama2 dgn dorg....

duit raye..??
HANYE DIPERUNTUKKAN UNTUK BUDAK2 KECIK BAWAH 17TAHUN SJ...
kah3.... :)

ok....cite da tamat....
nanti sambung lagi ok....
papai!!!

Thursday, August 4, 2011

dan ak terkiiiiiiiiiiiiiiii.....ciiiiiiiiiiiiiiiiii......waaaaaaaaaaa.....

hari ni....sendiri lg...
smlm....kepala pusing lg....
aku pening da dgn permainan hidup skrg....
pening aku....!!!
sampai kdg2 ak rase....
mcm nak tido....
nak tido....
nak lupe sume bende.....

orang kata....
jgn fikirkan sgt.....
tapi...makin cuba lari...
makin dia dtg...
dan kali ni...ak menangis lg....
bukan menangis sbb aku tak dapat berkonvo...
tapi...ak menangis dgn permainan dunia....
kenapa dunia ni kejam...???
ape slh aku...???
ape slh aku...???

sesak....
lemah....
sume ade.....
sampai nak bernafas pun tak boley...
kat dahi da jelas terpampang...
OH...SERIUS....ITU SEDIH!!!

tak tau ape nk buat skrg...??
pergi sana...pergi sini...
pandang sana...pandang sini....
sume mcm flashback je...
mule la rase bahagia bergolek2...
tapi...bile ingat msg maxis tu....
teros hilang sume bende....

owhhh...
tolong jangan menipu...
tolong jangan menipu...
tuhan...
tolong berikan aku petunjukmu....

skrg nie....
aku pun nak melarikan diri jugak....
aku nak tido....
nak tido...
nak tido!!!!!

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Saturday, July 30, 2011

=,)

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

Aku redha untukmu yang aku cinta
Demi kebahagiaan kita
Mungkin kan kekhilafanku
Aku redha cinta ini terbiasa
Ujian telah huru-hara
Mencari kelemahanku

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

Aku redha andai kau jauhkan diri
Membawa hati dan mimpi
Membiasa hidup sendiri
Aku redha walaupun dada berburai
Jiwa tak bisa menghurai
Betapa cinta padamu

Oh kasih jangan kau persiakan waktu
Maafkan aku tak berjaya
Mencipta bahagia ku janjikan


p/s: sy bukan penyajak..sy bukan penyair..sy tak reti nak berbunge2...

cukup la lirik nie betol2 kena dgn ape yg hati rase....=,(

26th of july~~~WELCOME UOB BANK-

hei...hai..hello korang sume... :)
da lama bebeno mish boo2 tak mengupdate blog...
penuh sawang lelabah~labah.....

ekceli skrg nie mish boo2 da dapat kerja...
tapi keja biase2 je laaaa....
dpt jadik data entry officer kat UNITED OVERSEAS BANK area jalan raja laut...
dekat bona dgn MEDAN MARA....

da seminggu da mish boo2 stat keje...
ok la not bad la keje die...
keje masukkn data org utk kad kredit application..
ari2 wat bende tu je....
ingat lagi...masa 1st day ari tu...
masok2 je terus kena over time sampai hampir 12 jam!!!dem!!!
lasny...esok tu mish boo2 bgtau supervisor...
"KAK ATI..SY TAK LARAT BUAT O.T PUKUL 7 JE PALE OTAK SY NAK JEM"

srious wey jem!!!
mana x nye...dari pukul 10pg sampai la ke 9.30 mlm dok mengadap pc...
mau pecah otak.....

so...skrg nie....paling lambat mish boo2 balik pun
pukul 6.30ptg da chow balik...
tak daya da....
mengadap pc lama2....
1 la bes keje nie...
balik umah tak perlu pk pasal keje yg tak siap or ape2 pun...
itu la yg paling seronokk...
otk x stress langsung.... :)

kawan2 ofis...??
wat masa skrg nie mish boo2 masih lg dlm keadaan nk membiasakan diri
dgn tempat baru n suasana baru....
so.....ckp pun mcm ala kadar je ngn org2 kat ofis...
tapi dorang ok la...
tak lokek ilmu n yg paling penting untuk korang yg baru nak stat keje nie...
RINGAN2 kan mulut BERTANYA...
hehehehehe...
kalau rase mcm tak paham je....
tak payah nak malu pun..tanye sudah...
aggp org2 dlm ofis tu senior korang jeee.... :)

mish boo2 rasa epi bile da dpt keje...
sbb bile keje mst dapat gaji...
itu yg paling sronok!!!yay!!!
boley shopink2 raye....yay!!!

kite pun lg 2 ari nak sambut puase...
so...puase jgn x puase taw!!!!

ok...nak cite kisah lain pulak boley x...??
hari ni nak buat 2 entry!!!!
hehehehehe... :)

Friday, July 22, 2011

kacau bilau

taknak olla..
pasal mud skrg....neves + takot + kacau bilau..
sebab KENAPA..???
hmmm~~sebab....
skrg da 22 july...
itu neves!!!

pg kang tepat pukul 10...
mish boo2 akan berada di pejabat CIMB untuk berinterview...
omg......
ini la 2nd company besar yg mish boo2 pegi intervie after prudential yg tak dapat hari tu....

before nie banyak jugak pegi interview...
tapi sume pegi company kecik2 je...
apply pun bahagian admin assistant...admin...admin assistant...

yg esok...actually jadi sgt neves pasal...
banking sector...
n one of my dream is to work at banking sector...
itu yg jadi tersangat neves..
because i really2 want this job......

ape position...???
mmg agak lari cket dari konsep my course ekceli...
WEALTH FINANCIAL CONSULTANT..
but i have to try....to make them confident that they can hire me as their staff...
owh...tuhan....
semoge kau permudahkan segalanya...
serious...i want this job badly....
teringin sgt nak keje dgn bank..

esok kena betol2 confident...even my english communication was bad...
kikiki...ape pedulik..
yg penting CONFIDENT....
kalau die tanya pasal akaun2 ke ape...
INSYAALLAH....i'm try to asnwer it well...

semoge interviewer esok lembut hati...
semoge..semoge....
tapi...if tak dapat....
it's ok.....terima dgn tabah....
maybe takde rezeki lg di bank ok...???
chaiyok2....


Thursday, July 14, 2011

harry potter vs ron weasley

olla~~u all....
cak kun cak.....ape kabar sume....
ok3...entry kali ni mish boo nak share dgn korang sume...
pasal 1 movie yg baru jeee mish boo2 pegi nonton...
mmg mish boo tak pernah miss dari ep1 sampai la ep7 yg final nie......

HARRY POTTER...!!!


perghhh...rse sronok banget dpt tgk harry potter...
teringat dari 1st ep movie nie..harry time sgt cute!!!!
chumel jeeee~~~~
psst..APE2 PUN RON TETAP CUTE jugak...kikiki...

oh cute nye ron....!!!

ok3...untuk korang yg nak pegi nonton...
go nonton....tapi make sure korang tengok part1 of the deadly hallows...
srius....klu tak tgk part1...mmg takkan paham...
pasal cite part2 mmg tak kuase nak melayan nak bg paham balik...
die terus sambung jeeee part yg last time voldermort angkat tongkat sulung dumbledore yg hebat tu......wahhh!!!

bes kan..??bes kan...???
tapi....mish boo2 banyak kali terkezot tengok movie nie..
pasal terlalu banyak part ULAR VOLDERMORT dalam part final nie...
gile seram...bape kali mish boo2 terkejot berok....
sampai menitiskan air mata sebab takut sgt...
mujur ad enchik kv di sebelah.....hahahahha!!!

ok3...taknak cite lebih pasal movie harry potter nie....
untuk korang yg mmg diehard fans of harry potter mish boo2 syorkan pegi la tengok....
jangan lupe booking tiket dulu....
agar tak beratur lama2 kat cinema tu nanti... :)
have fun~~~~

Tuesday, July 12, 2011

sudah lama....

hello...hello...hello....
soo sori...pasal da lama gile tak update blog....
entah laa..sejak 2 menjak nie sgt malas mau update...
kikikiki..xD

burpp~~skrg nie musim masing2 mencari kerja...
mish boo2 pun.....minggu nie rasa stop kejap nak carik kerja....
pasal nak tunggu interview...
next week sambung hantar resume lg....
owh ye...untuk korang2 sume yg sdg mencari kerja...
this weekend kat klcc ad pameran kerjaya...
so....mari la menyerang KLCC....

phewwww~~~
rupanya skrg da julai ea...tak lama lagi nak bulan puasa..
untuk yg belum menggantikan puasa...rajin2 la ganti puasa... :)

haa....esok HARRY PUTAR da nak release...
jangan lupe tengok ramai2 ea.....
ughhh~~da tak tahu nak cite gapo2 lg....
nanti lah cite lagi ok...
papai!!

Thursday, June 30, 2011

sy telah ditagged......oh!!!

oh mish boo2 telah ditagged oleh si adek yg sudah lama tidak berjumpa...
hahahah!!! ERIN (klik je nama dia tu)
ok3....akak jawab ea soalan2 kamu ni....
cit!


KORANG RASA KORANG HOT KE??

tak!!!tak pnh pun rasa diri ni hot...
mish boo2 hanya suam2 kuku sj....kikikiki...xD

UPLOAD WALLPAPER YG KORANG GUNA SKRG...


CERITA PASAL GAMBAR
pix ni diambil oleh enchik kv....masa tu pergi jalan2 menara kl....
kebetulan ade festival terengganu kat situ... :)


KALI TERAKHIR MAKAN PIZZA
baru 3minggu lepas kottt..kalau tak silap....
buat PHD je...(PIZZA HUT DELIVERY)
makan2 dengan mama mish boo2 n adek mish boo2... :)


LAST SONG YG KORANG DENGAR
cinta muka buku by najwalatiff


KORANG BUAT APE JE MASA JAWAB TAG NI...???
erk~ade kat depan tv sambil nonton MASTERCHEF AUSTRALIA... :)


NAMA PANGGILAN KORANG SELAIN NAMA PENUH?
byk org panggil farah...kawan2 umk panggil fariel...dlm blog gune nama mish boo2....then ade jugak yg panggil nama yana....ade juga yg panggil lia....omg!!!


SIAPA YG KORANG NAK TAG 5 ORANG...???


ORANG NO 1 TU SAPE..??
hmmm....kesayangan sy...a.k.a boipren mish boo2....ambooii~~~soalan~!


NO 2 PULAK MCM NE?
kwn seperjuangan time kat umk....salah seorang teman rapat d umk..ketawa sama2...makan2 sama...tidor pun pernah sama2...tiru exm pun sama2...kikikiki..xD


KATA2 CINTA BUAT NO 4
miza....kau lau sumber inspirasi ku...ku syg pada mu...ah~~ah...awww!!!haha!!!


FAKTA PASAL ORG YG KORANG TAG

- nama sebenar muhamad hidayat....kaki dota....suke minom air oren...:)


- kwn umk....1 fakulti....boifren die nama kemal

- anak buah makcik ku....1st time jumpe time knduri atok dalam beberapa bulan lepas....
sejak tu...ktorg jadik rapat!!!

-kwn umk....lain fakulti..tapi sebab kitorang sama2 1 batch...tu yg kenal....sokmo jugk maen fb ngn die nie....


-kwn umk...1 fakulti....pernah 1 bilik dulu...hmm~die suke kale hijau!!!yes!!


OK DONE!!!
diharap adek ku ERIN....semoge gembire ea....kikikiki...!!!!

Monday, June 27, 2011

♥27 JUN 2011♥

semalam kita ketawa..semalam kita menangis....
semalam kita sayang...semalam juga kita membenci...
semalam kita berkawan...semalam kita bermusuh...
semalam kita bergaduh...semalam kita berbaik....

sudah 365 hari....
365 hari juga kita bersama...
365 hari juga kita hadap mcm2 bende...

dalam 365 hari.....
kite sama2 pernah ketawa...pernah menangis...
pernah membenci....pernah mengada2...
pernah menyampah...pernah berkasih sayang...

hari ni...
27 jun 2011...
sudah 365 hari usia hubungan kita....
setahun bersama....
setahun berkongsi suka duka....

kita la pasangan buat keje gile..
berdating dgn masing2 mata merah akibat tak cukup tido....
sape lg yg dok bawak pokok tua tu...
yg sama2 dok ketawa sama.....n kat bawah pokok tu juga kita pernah menangis bersama...
oh sungguh sadis detik itu....
sape pulak yg pernah buat keje gile turun dari moto....jalan 20meter dengan wedges tinggi sebab merajok....kah3.....

dengan 365 hari....
semoga ape yg kita impikan tercapai....
hubungan kite berkekalan hendaknya....
walaupun kita selalu bercakaran....
paling lama 11 hari....
masa tu....mmg hp senyap sunyi....
2 org manusia nie mesti menstalker fb satu sama lain...
hak3...!!!INGAT TAK TAU...????

mlm ni...nk ucapkan...
HEPI ANNIVERSARY 1 YEAR untuk hubungan ini..
untuk enchik kv...SY SYG ANDA!!!

Friday, June 24, 2011

gile header

hai u all~~~wargghhh~~da lama gle x update...
mish boo2 agak takde masa laaa nak update + takde stowi...kikikiki..
ok3....entry kali ni nak share ngn u all sume pasal 1 bende yg mish boo2 da jadik gile minat...!!!

nak taw ape..??
mish boo2 tengah gile dok wat HEADER blog...
dulu2 suke maen2 buat untuk diri sendiri...
skrg ni...da jadik mcm ketagih...
nak buat lagi...

seriously...
mish boo2 bukan nye reti gune adobe...
mmg tak reti....
tapi TAKPE....
mmg skrg nie....tekad...
NAK BELAJAR ADOBE...
hahahahahah!!!
sebab da gile nak buat HEADER....

mish boo2 nak share ngn u all sume...
header2 yg mish boo2 buat....
sume mmg buat sendiri...
edit sendiri...contoh kata EDIT BODOH2...
pasal TAK RETI GUNA ADOBE..uhuk3...=(

nah tgk la!!
tap...jangan la gelakkan....
janji taw!!!!


1) yang nie HEADER PERTAMA....masa mule2 buat blog dulu....
nie la header yg mish boo2 pakai.....syg header ni sampai skrg!!!


2) ok...yg ni 2nd header...just tukar pixca....tapi background stil egeh nak pakai yg sme...
pasal masa tu background template mish boo2 taknak tukar...ngade2 kan!!!


ok...yang nie....3rd header....yg before nie mish boo2 pakai....
hak3...!!!before pakai header nie.....mish boo2 ade buat 1 lg header...
tapi lepas upload...tgk mcm x lawa jeee dgn height n width nye....cit!!!!!!tu yang tukar pakai header nie...

nak taw header yg mana yg tak jadik pakai...??
hahahhhahaha!!!
jangan gelakkan....
ni macam kanak2 riang sikit..hahahahahah!!!

nah!!!


hahaha!!amacam...???hahahaha!!!
kanak2 tak...??
hahahahahahah!!!!

next header please!!!

nah...ni header yg baru je mish boo2 tukar...
simple je....
n tak lawa mana pun....kah3....

ok.....mish boo2 juga ade buatkan header untuk kawan2 mish boo2...
entah la tibe2 rasa mcm sgt2 rajin pula hari ni....
nah silakan tgk!!!

ini untuk deyll...die nak tema: HITAM....


ok....yg nie untuk my yayunk....
mule2 die kata die nak kale merah or coklat...
so...mish boo2 decide carikkan utk die kale coklat....
semoge my yayunk epi2 ok...=)


ha...yg nie...mmg gile jeles....
asal die punye lawa..??hahahah!!
yg nie untuk cik rein....
nak kale pink katanya....
lasnye...pilih pix die yg gtu..tgk mcm ssuai je...
hentam je la LETAK sj....ini la jadiknye!!


wah~~~yg nie untuk cik haina tersayang...
oh haina....ko kata mahu biru kan..??
nah amik~~~
cepat2 tukar background...pakai kale biru....
nampak ssuai sikit dgn background...=)

last but not list...
of kos la enchik KV tersayang pun nak jugak...
tak taw nak wat guano...
kang letak lebih2 takot jadik versi pompuan...
so...ini yg jadik....=)

ha...puas..??
so...skrg nie...mish boo2 mmg nak belajar ADOBE...
terer adobe...boley buat header lagi lawa...
so..of kos laa..mish boo2 akan cuba tolong buatkan untuk membe2 n untuk diri sendiri jugak...

warghhh~~rase ngantuk gile....
soo....mau tido....
gudnite u all...
n
ASSALAMUALAIKUM...

Tuesday, June 14, 2011

bile aku sudah....

finally....
mish boo2 dah dapat kerja pun....
boley laaa wat masa nie bg isi masa lapang....
syukurrr~~~

huhuhuh.....mish boo2 dpt position as telemarketing....
omg...omg!!
sesak jugak la nak buat marketing....
nak kena kol orang hari2.....
tapi....takpe...try laaa dulu mcm neee....
org kata susah...tapi...nak sgt pengalaman kan...
tak pelah mish boo2 try laa....

tempat keje mish boo2 tu takdela jaoh sgt....
kerna...ceh kerna...???
hahahah!!!
kerana.......sang gagah mish boo2 sentiase ad dgn mish boo2...
enchik kv yg tsyg....

huhuhuh.......baru jee 2 hari start...
tapi penat mcm hape jeee......
kite tunggu je dlm seminggu nie....
mish boo2 boleh tahan ke x buat sales...
hak3....
mereka2 yg sgt mengenali dgn perangai mish boo2 mmg taw da akan perangai mish boo2 ni...
bak kata ayah mish boo2....insyaALLAH mish boo2 akan bertahan selama seminggu jeee....
cissss!!!
takpe...BERSABAR...ceywahhh!!!!

ape2 pun......mish boo2 stil lagi mengintai kan diri nak join bank....
takpee...slow2.....
untuk korang....yg ad kerja kosong yg bg basic pd mish boo2 agak tinggi cket dari gaji mish boo2 skrg nie...dipersilakan laa..memberitahu ea...
sebab.......mmg da dapat agak da...
mish boo2 mesti tak dapat nak buat target sales skrg nie..hak3!!!!

ingat senang ke nak jual2 privilege card kat kad kredit org or debit card...????
mmg SUSAH!!!!
ok....=)
sekian disini sj...nk tido....esok keje wey~~
nunite!!!

Thursday, May 26, 2011

-SKIZOFRENIA-

ollaaa...u all..!!!
ape kabar sume.....
hope sihat!!!
ok...entry kali nie...
mish boo2 nak share ngn kowang...
1 penyakit nie....
SKIZOFRENIA....!!!

yayayayayayayaya.....
nak taw dari mne mish boo2 dapat...???
al kisah...
mish boo2 menonton oprah show.....
dorang dok cite pasal kisah budak 7 tahun nama jani...
die nie ade penyakit SKIZOFRENIA....

ok...untuk bagi kowang paham ape penyakit nie....
mish boo2 da tolong copy pastekan!!
nah!!



"Skizofrenia adalah suatu gangguan psikosis fungsional berupa gangguan mental berulang yang ditandai dengan gejala-gejala psikotik yang khas dan oleh kemunduran fungsi sosial, fungsi kerja, dan perawatan diri. Skizofrenia Tipe I ditandai dengan menonjolnya gejala-gejala positif seperti halusinasi, delusi, dan asosiasi longgar, sedangkan pada Skizofrenia Tipe II ditemukan gejala-gejala negative seperti penarikan diri, apati, dan perawatan diri yang buruk."

budak 7 tahun nama jani nie....
memang da ade penyakit nie since 3tahun lagi....
bile die 5 tahun....keadaan makin teruk...
halusinasi die makin teruk....
die jadi ganas...pukul mak bapa die...
n paling unik...if die tak dapat nak cederakan org...
die akan cube cederakan die....

sampai laaaa 1 time tu....
parents die terpaksa jugak hantar die ke hospital...
dari situlaaa dorang dapat tau....
rupanya jani nie ade penyakit SKIZOFRENIA....

paling menyedihkan...
penyakit ni...terpaksa dihadapi jani sepanjang hidup dia....
bayangkan budak2 yang baru berumur 5 tahun....terpaksa berhadapan dengan penyakit mental gini...
sedih kan...???

mengikut cerita jani....
dia ada kawan2 yg kite tak boley nampak taw....
kire kawan halusinasi die laaa....
siap ade bela kucing n tikus lg....

skrg nie...parents die...terpaksa beli 2 apartment untuk pisahkan dia n adik die...
takot die cederakan adik die...
setiap hari....parents die kena pastikan yg anak dorg yg 2 nie...
cukup pakai...cukup makan dengan keadaan 2 apartment yg berasingan.....
sedih kan...???
sebab parents die taknak die stay kat hospital tu....
YELAAA...IBU BAPA ANE YG TAK SAYANGKAN ANAK DORG....

bilik jani kalau korang nak taw...surrounding die mcm dalam hospital....
sebab parents die nak jani ni rasa yg die sebenarnya duduk kat hospital n nak make sure kan jani ni makan ubat....

so....lepas nie...if jani nie umur panjang die akan berpaut pada ubat untuk sepanjang hidup dia...
sampai la die dewasa.....

so...kawan2..??
ape pendapat korang...???
bersyukur la kan dengan ape yg berlaku pada kita skrg....
bahaya jugak penyakit halusinasi yg tahap bahaya mcm nie...
ape2 pun.....mish boo2 doakan...parents jani nie tabah laaa dgn dugaan yg melanda dorg....
n kita sebagai manusia pun kena la bersyukur dgn ape yg ade....

ok....cite da abis....
nanti mish boo2 sambung lg...papai...muaxxxxx!!!